Nieuws

HET WORDT EEN TOPZOMER VAN CAFE FLAMAND

08.07.2016 - 

Zin in een feestje deze zomer? Café Flamand stopt … deze zomer alvast op volgende plaatsen: Zwevezele,  Merelbeke, Blankenberge, Westende, Vlezenbeek, Wommelgem, Bredene, Middelkerke, Ronse, Temse, …   Kom af en zing met ons mee!

Lees verder

Nieuws

De Ethias Arena in Hasselt wordt op 30 april 2016 hét stamcafé van iedereen

01.02.2016 - 

… want Miguel Wiels en Peter Van de Veire openen voor de tweede keer Het Grootste Café.

Nu al bevestigd: Milk Inc – Ian Thomas – Laura Tesoro – Niels Destadsbader

“We zijn er eindelijk uit ! We hebben een nieuwe datum én een nieuwe locatie voor Het Grootste Cera Café,” zegt Peter Van de Veire enthousiast. Samen met Café Flamand-collega’s Miguel Wiels en Niels Destadsbader, trekt hij op zaterdag 30 april naar de  Ethias Arena in Hasselt voor de 2de editie.

“De combinatie van onze drukke agenda’s en die van een aantal gastartiesten die wij absoluut wilden strikken, hebben ervoor gezorgd dat we ons café éénmalig verhuizen naar Hasselt, waar we een mooi speelterrein krijgen voorgeschoteld. Ons populairste tieneridool Ian Thomas komt vanuit de States aanwaaien. We wuiven Laura Tesoro uit voor ze naar het songfestival vertrekt en we vieren in ons café het 20-jarig bestaan van Milk Inc. En let op; er komen nog échte verrassingen én grote namen bij, want we gaan opnieuw voor een topeditie”, zegt cafébaas Miguel Wiels.

Wie er zelf bij wil zijn op zaterdag 30 april, kan z’n tickets bestellen via www.hetgrootstecafe.be of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Peter Van de Veire en Miguel Wiels hielden vorig jaar voor de eerste keer de deuren open van Het Grootste Café. De Antwerpse Lotto Arena genoot met volle teugen van de optredens van o.a. Niels Destadsbader, Gers Pardoel, Paul de Leeuw, Clouseau en het herenigde Soulsister. Uitsmijters Pat Krimson en Haldis (een pintje) zorgden voor een climax. De tapkraan vloeide rijkelijk, het publiek amuseerde zich kostelijk en Het Grootste Café stond als nieuwkomer meteen op de kaart.

“We beseffen dat – voor de 2de editie, op zaterdag 30 april – de lat hoger ligt dan vorig jaar, maar dat is geen probleem. Dankzij de samenwerking met Cera krijgen we effectief de kans om Het Grootste Café verder uit te bouwen. We zetten opnieuw onze reuze-tapkraan open, te beginnen met een affiche en muzikale combinaties die je nergens anders kan terugvinden.”, klinkt het bij de organisatoren.

Met Ian Thomas trekt Het Grootste Cera Café meteen al de schuif open van het populaire jonge geweld. Het tieneridool is niet alleen één van de revelaties van Liefde Voor Muziek, met z’n coole raps en hippe moves staat hij erom bekend menig tiener- en vrouwenhart sneller te laten slaan. “Het was een waanzinnig gepuzzel, maar het is ons toch gelukt om hem te laten overkomen uit Amerika, speciaal voor ons café. We zijn daar natuurlijk wreed content mee”, zegt Peter Van de Veire.

Wie Café Flamand zegt, spreekt in één adem ook de naam uit van Niels Destadsbader, die sinds enkele maanden vast verbonden is aan de band. Naast zijn drukke activiteiten op televisie, legt de presentator van K3 Zoekt K3 ook nog de focus op zijn muzikale carrière. Met de gevoelige ballade ‘Hey Pa’, afkomstig uit de 2de Kampioenen-film, scoorde Niels de voorbije maanden een gigantische nummer één hit.

Haar feestelijk uitwuiven voor ze naar het Songfestival in Zweden vertrekt, dat is wat Het Grootste Cera Café gaat doen met Laura Tesoro. Miguel Wiels is alvast fan:  “We willen Laura nog een extra boost geven voor ze haar ‘What’s The Pressure’ zingt op het podium van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Dat meisje heeft ontzettend veel talent en uitstraling,  en dat zal ze ook tonen op ons Cafépodium. Wees maar zeker! ”

Milk Inc

“We vonden dat we onze verhuis van Antwerpen naar Limburg in stijl moesten aanpakken en hoe kunnen we beter binnenkomen dan met Milk Inc? Vorig jaar stonden ze al op ons lijstje, maar toen zaten Regi en Linda nog in hun sabbatical. Dit jaar zijn ze erbij en het wordt meteen ook een knalfeest in ons café, want de groep bestaat 20 jaar. Voor Milk Inc wordt het een uitdaging om straks zoveel mogelijk hits te brengen tijdens hun set in ons café. Geloof me, die hebben straks positieve keuzestress”, zegt Van de Veire geamuseerd.

Nieuwe mogelijkheden

De organisatoren van Het Grootste Cera Café zien trouwens nu al de voordelen in van de verhuis naar Hasselt, vooral voor de cafégangers. “Naast de uitstekende ligging, de vlotte bereikbaarheid en de ruime parking, geeft de concertzaal ons effectief de mogelijkheid om het idee van een lange toog als catwalk uit te werken. Vorig jaar was dat nog bescheiden, net als de aankleding van ons café, wat we dit jaar gaan uitbreiden. Ons motto: “Kom met al je vrienden op café!”, willen we meer dan ooit waarmaken. Let op, want er komt maar één show en dus raden we iedereen aan om tijdig z’n tickets te reserveren. Voor je het weet zit het vol en moet je alweer wachten tot 2017!”

Wie vrij is op zaterdag 30 april, kan in de Ethias Arena terecht voor Het Grootste Café 2016. Peter Van de Veire, Miguel Wiels en Niels Destadsbader, trakteren u op een grote ronde muzikaal caféplezier. Met hun Café Flamand-band, tappen zij uit vaten meezingers, brengen ze de grootste hits en verwelkomen ze Ian Thomas, Laura Tesoro en Milk Inc.

Zitplaatsen zijn aan 35EUR en aan 42EUR (aan den toog).
Reserveren kan via www.hetgrootstecafe.be of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min), * prijzen exclusief reserveringskosten.

Het Grootste Café is een organisatie van Benelive Entertainment in samenwerking met TTT Artists.